Home Sport Eduard Şerban a cucerit aurul la Cupa Europeană de judo

Eduard Şerban a cucerit aurul la Cupa Europeană de judo

Sportivul Eduard Şerban își trece în palmares un nou succes internațional. Tânărul român a cucerit medalia de aur, la categoria 100 de kilograme, în cadrul Cupei Europeane de judo de la Dubrovnik (Croaţia) .

Eduard Şerban a trecut în optimi pe croatul Josip Kokeza, în sferturi s-a impus în faţa germanului Marvin Belz, în semifinale a dispus de britanicul Max Gregory, iar în finală l-a întrecut pe germanul Daniel Herbst.

Alți trei sportivi români prezenți în competiție au pierdut meciurile pentru bronz.

Sportivul de origine rusă Petr Zhukov l-a învins în primul tur la cat. 66 kg pe suedezul Emil Henriksson, în turul secund a dispus de britanicul Finlay Allan, în optimi a câştigat în faţa croatului Nikola Vdovic, iar în sferturi s-a înclinat în faţa francezului Benjamin Gomes. Victorios în recalificări în faţa azerului Yaşar Navafov, Zhukov a fost învins de israelianul Yair Elkind, în duelul pentru bronz.

În limitele cat. 70 kg, Serafima Moscalu a fost învinsă în optimi de suedeza Ida Eriksson, a învins două poloneze în recalificări, pe Natalia Nowaczyk şi Eliza Wroblewska, dar a fost întrecută de a treia, Karolina Miller, în meciul pentru bronz, clasându-se pe 5.

La cat. 78 kg, Alexandra Mazilu a încheiat şi ea pe locul 5. Mazilu a pierdut în sferturi meciul cu britanica Emma Reid, iar apoi şi meciul pentru bronz, cu croata Lea Gobec.

La cat. 52 kg, Cleonia Rîciu a pierdut în sferturi în faţa belgiencei Fiona Vanbiesbroeck, iar în recalificări a cedat în faţa britanicei Hannah Wood, încheind pe 7. La aceeaşi categorie, Alexandra Paşca a pierdut în optimi meciul cu slovena Anja Stangar.

La cat. 73 kg, Adrian Olaru l-a învins în turul secund pe bulgarul Edmon Belcev, însă a pierdut în optimi în faţa italianului Andrea Spicuglia. În cadrul aceleiaşi categorii, Szilard Radvanszki a câştigat în turul secund în faţa polonezului Konrad Szatkowski, a pierdut în optimi meciul cu britanicul Daniel Powell, iar apoi s-a înclinat şi în turul secund al calificărilor, în faţa israelianului Hadar Ben Bassat. Răzvan Burduşel, tot la cat. 73 kg, a fost învins în turul secund de azerul Zamadin Poladov.

În concursul feminin, la cat. 57 kg, Denisa Aşchiopoaei a fost învinsă în primul tur de austriaca Julia Sommer.

Croaţia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 4 de aur, 3 de argint, 4 de bronz, urmată de Marea Britanie, 3-2-4, şi Italia, 2-1-1, etc. România a ocupat locul 6.

Autor: Mihai Colț
Foto: Federația Română de Judo

 

Exit mobile version