30 noiembrie 2023
0.2 C
București

Dr. Daniel I. Iancu participă la TURUL CENTENARULUI

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, vă anunță că în perioada 26-30 iunie 2018 va avea loc „Turul Centenarului”, o cursă ciclistă redenumită „Pedalăm pentru România. 500 de km. 5 zile. Din București, Iași și Timișoara. Spre Alba lulia!”.

La acțiune va participa și un angajat al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, dr. Daniel I. Iancu, cercetător științific III în cadrul Secției de Istorie și Artă a Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

„Turul Centenarului” a fost inclus în Agenda Culturală a MCDR, reprezentând un mod de a celebra, prin fapte, eforturile românilor pentru realizarea Marii Uniri de la 1918.  Trebuie să conștientizăm faptul că, acum un veac, românii au făcut eforturi fizice pentru a ajunge la Alba Iulia.

Acțiunea a pornit la inițiativa unui grup de voluntari, fiind un eveniment necompetitiv, „un marș pe biciclete menit să sărbătorească Centenarul Marii Uniri și să încurajeze mersul pe două roți și un stil de viață activ și sănătos”, se arată pe site-ul pedalampentruromania.wordpress.com.

Iată de unde se pleacă:

26 iunie:

  • Iași: Palatul Culturii, chiar in față, lângă statuia lui Ștefan cel Mare
  • Timișoara, Piața Operei, chiar în fața Operei
  • București: Piața Palatului, din jurul statuii lui Carol I de pe Calea Victoriei (lângă BCU).

Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva precizează că pe durata desfășurării „Turului Centenarului”va oferi informații și fotografii cu privire la eveniment pe pagina oficială de FB a MCDR Deva.

 CITEȘTE ȘI :Dr. Daniel I. Iancu:Fără muzeografi, nu vor mai exista muzee. Fără muzee, ne va dispărea istoria

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei