29 mai 2023
23.5 C
București

Distribuție Energie Electrică România își asumă investiții anuale de o sută de milioane de euro

Distribuție Energie Electrică România – DEER, companie membră a Grupului Electrica, cel mare operator de distribuție din România, ce deservește aproximativ 4 milioane de utilizatori, în 18 județe, s-a angajat să pună în aplicare un program foarte ambițios de investiții pentru anul 2023 și să continue, pe un trend ascendent, în următorii ani.

DEER și-a planificat investiții de circa 100 milioane de euro, anual, din fonduri proprii sau credite bancare. Unul dintre obiectivele strategice asumate pentru următoarea perioadă este acela de a crește substanțial nivelul de accesare a fondurilor nerambursabile pentru lucrările de investiții.

Anul trecut a fost unul foarte dificil, cu multe provocări și situații critice, lipsa de cash flow fiind una dintre cele mai mari probleme ale noastre. Cu toate acestea, ne-am îndeplinit programul de investiții asumat, în valoare de 500 milioane lei. Faptul că ANRE a decis anul acesta o creștere a tarifelor de distribuție, așa cum prevede legislația, ne va permite să punem în aplicare un plan de investiții și mai ambițios, cu peste 15% mai mare față de cel din anul 2022, conform estimărilor noastre. Preocuparea noastră este să ne calibrăm foarte bine investițiile, astfel încât să realizăm ceea ce ne-am propus, dar fără a solicita prea mult clienții, pentru a nu crește facturile acestora, dat fiind faptul că, potrivit legislației europene și naționale, investițiile se recuperează prin tarif. Prioritățile noastre se referă și la digitalizarea, la implementarea tehnologiilor inovative, care reprezintă nu numai viitorul, ci obligația stringentă pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție, mai ales că, pentru noi, clientul și necesitățile acestuia sunt în centrul atenției. Noi, cei peste 6500 de angajați ai DEER, suntem uniți într-un obiectiv comun, și anume să aducem viitorul în prezent!”, declară Mihaela Rodica Suciu, Director General DEER.

Autor: Ioana Andrei
Foto: DEER
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei