5 decembrie 2022
1.9 C
București

Dirijorul Thomas Sanderling și violonista Mihaela Martin vor deschide stagiunea la Ateneul Român

De citit...

Filarmonica „George Enescu” va deschide stagiunea 2022-2023 cu două concerte susţinute de violonista Mihaela Martin, la pupitrul orchestrei urmând a se afla dirijorul Thomas Sanderling. Evenimentele vor avea loc pe 6 şi 7 octombrie, la Ateneul Român.

Programul oferit publicului cuprinde Toccata pentru orchestră de Constantin Silvestri, Concertul în mi minor pentru vioară şi orchestră, op. 64 de Felix Mendelssohn Bartholdy şi Simfonia nr. 4, în mi minor, op. 98 de Johannes Brahms.

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român şi online de pe www.fge.org.ro.

Cine este Thomas Sanderling?

Născut în 1942, la Novosibirsk, Thomas Sanderling a studiat muzica la Leningrad şi apoi la Berlin, la doar 24 de ani devenind director muzical al Operei din Halle.

S-a aflat la pupitrul unor orchestre precum Philharmonia Orchestra, London Symphony, Royal Philharmonic, Liverpool Royal Philharmonic Orchestra, Czech Philharmonic, toate orchestrele mari din Rusia, Konzerthausorchester Berlin, precum şi al multor ansambluri simfonice din SUA.

Osaka Symphony Orchestra i-a acordat titlul de director de onoare pe viaţă.

Thomas Sanderling a realizat multe înregistrări pe disc, pentru care a primit numeroase premii, dar şi nominalizări la Premiul Grammy.

Cine este Mihaela Martin?

Mihaela Martin este unul dintre cei mai de seamă virtuozi ai generaţiei sale.

La cinci ani, a început să studieze vioara cu tatăl ei, continuând cu maestrul Ştefan Gheorghiu.

A concertat cu BBC Symphony, Royal Philharmonic, Montreal Symphony, Mozarteum Salzburg, Gewandhaus Orchestra din Leipzig sau Hollywood Bowl, sub bagheta unor dirijori ca Nikolaus Harnoncourt, Kurt Masur, Charles Dutoit, Neeme Jarvi.

Este invitată constant la festivaluri de muzică de cameră din întreaga lume, unde colaborează cu muzicieni precum Martha Argerich, Yuri Bashmet, Elisabeth Leonskaja, Nobuko Imai, Leon Fleisher, Menahem Pressler.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Filarmonica „George Enescu”
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img