22 ianuarie 2022
-2.9 C
București

Din galeria personalităților gălățene – Avocat Nicolae Gamulea

De citit...

Luna decembrie aduce iubitorilor de istorie expoziția „Din galeria personalităților gălățene – Avocat Nicolae Gamulea”, organizată de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” în parteneriat cu Biblioteca Județeană „V. A. Urechia”, instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Galați.

Dr. Mariana – Delia Pohrib, realizatorul expoziției, a valorificat patrimoniul muzeistic și cultural prin prezentarea unor documente și cărți juridice care au aparținut familiei Gamulea.

În ceea ce privește activitatea avocatului Nicolae Gamulea, ne rețin atenția:  carnetul de student,  agenda cu programarea proceselor, cărți de vizită, certificatul de alegător, corespondență de natură juridică, fotografii dar și alte mărturii documentare cu valoare istorică deosebită, menite a contura personalitatea ilustrului magistrat.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 8 decembrie 2021, ora 14.00 la Secția Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2 bis, vizavi de Biserica Greacă.

Foto: Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Trei tendințe în materie de securitate pentru IMM-uri

Anul 2021 a fost modelat de o redresare economică în urma pandemiei de coronavirus, pe măsură ce oamenii și întreprinderile și-au modificat și ajustat...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img