4 iunie 2023
16.4 C
București

Dentons a asistat Romgaz la finalizarea achiziției ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited

Dentons a oferit asistență juridică companiei Romgaz în legătură cu finalizarea achiziției ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care deține drepturile de explorare, dezvoltare și producție pentru zona estică, zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră.

Această tranzacție va permite Romgaz să își îndeplinească obiectivele din strategia de dezvoltare pentru perioada 2021-2030.

Acest lucru vine în urma anunțului făcut de Dentons în luna mai a acestui an cu privire la asistența juridică acordată Romgaz în legătură cu achiziția acțiunilor EMEPRL, o tranzacție în valoare de 1 miliard de dolari.

Humphrey Douglas (partner, Londra) împreună cu Claudiu Munteanu-Jipescu (partner, București) au coordonat echipa internațională de fuziuni și achiziții, fiind asistați de Torquil Law (senior associate, Edinburgh), Olympe Bory (senior associate, Londra) și Parisa Ahmadian (associate, Londra), Elena Vlasceanu (counsel), Cristina Staicu (associate) și Renata Ionescu (associate) – București.

Am fost extrem de încântați să lucram cu Romgaz la finalizarea acestei achiziții, o tranzacție importantă în portofoliul de expansiune al acestei companii. Colaborarea cu colegii noștri din București evidențiază relațiile transfrontaliere puternice pe care le avem, precum și angajamentul echipei Dentons de a sprijini proiectele sustenabile ale clienților noștri”, a declarat Humphrey Douglas.

Suntem bucuroși că am încheiat cu succes această achiziție de referință pentru Romgaz. Este o tranzacție strategică pentru România în eforturile sale de a obține independența energetică și, mai mult, de a deveni un furnizor de securitate energetică pentru statele membre UE care se confruntă cu dificultăți de aprovizionare”, a adăugat Claudiu Munteanu-Jipescu.

Autor: Victoria Preda
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei