7 decembrie 2021
3 C
București

Deduceri de taxe pentru companiile care angajează tineri și persoane trecute de 55 de ani

De citit...

Programul de guvernare al Cabinetului format în urma alianței PNL-PSD-UDMR prevede deduceri de taxe în valoare de 1.000 de lei pe lună pentru companiile care angajează un tânăr cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani. Măsuri similare sunt valabile și în cazul firmelor care încadrează în muncă persoane trecute de 55 de ani. În acest caz, deducerea este de 750 de lei pe lună pentru fiecare salariat.

„Politicile active de ocupare şi stimulare a muncii” includ următoarele măsuri:

  • Instituirea unei sume de 1.000 lei/lună deductibilă din valoarea impozitelor şi taxelor datorate către stat pentru toţi agenţii economici care angajează un tânăr cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani. Această sumă este deductibilă pe toată perioada cât tânărul este angajat până la împlinirea vârstei de 25 de ani. Suma se multiplică cu numărul tinerilor angajaţi. Această măsură are ca scop reducerea şomajului în rândul acestei categorii de persoane care în prezent este de 19%, comparativ cu 4% în rândul persoanelor cu vârsta mai mare de 25 de ani.
  • Instituirea unei sume de 750 lei pe lună deductibilă din valoarea impozitelor şi taxelor datorate către stat pentru toţi agenţii economici care angajează persoane cu vârsta cuprinsă între 55 şi 65 de ani.Această sumă este deductibilă pe toată perioada cât persoana este angajată până la împlinirea vârstei de 65 de ani. Suma se multiplică cu numărul persoanelor angajate. Această măsură are ca scop reducerea şomajului în rândul acestei categorii de persoane, care, în prezent, este a doua cea mai numeroasă după tinerii sub 24 de ani.
Autor: Victoria Preda
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img