26 octombrie 2021
2.5 C
București

Declaraţia de la Kunming a fost semnată de aproape 200 de țări

De citit...

Declaraţia de la Kunming, prin care statele se angajează să-şi intensifice lupta împotriva dispariţiei periculoase şi dramatice a speciilor de plante şi animale, a fost semnată de aproximativ 200 de ţări participante la Conferinţa ONU privind biodiversitatea, ce are loc în China.

Declaraţia de la Kunming, numită după oraşul chinez care găzduieşte conferinţa internaţională, subliniază că există o „îngrijorare gravă” privind pierderea de biodiversitate, degradarea solului şi deşertificarea, fenomene ce „reprezintă o ameninţare existenţială pentru societatea, cultura, prosperitatea şi planeta noastre”.

Documentul cere ”acţiuni urgente şi integrate” pentru a transforma toate sectoarele economiei mondiale.

Discuţiile din cadrul conferinţei, care au loc şi în format online, se concentrează pe elaborarea unui nou cadru global pentru protejarea biodiversităţii, pe modelul Acordului de la Paris din 2015 privitor la combaterea efectelor schimbărilor climatice.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

CMS România a recrutat-o pe Laura Grigore în poziția de Senior Counsel

Firma internațională de avocatură CMS anunță cooptarea Laurei Grigore în cadrul practicii de tehnologie, media și telecomunicații a biroului din București, începând cu data...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img