7 octombrie 2022
17.2 C
București

Debitul Dunării scade alarmant la intrarea în țară

De citit...

Prognoza realizată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 13 august, arată o scădere dramatică a debitului Dunării la intrarea în țară.

Experții estimează că, în secţiunea Baziaş, debitul fluviului va ajunge în această săptămână la 1.950 metri cubi pe secundă (mc/s), cu 2.350 mc/s sub media multianuală a lunii august (4.300 mc/s).

De asemenea, în intervalul analizat ( 7-13 august), pe râurile din ţară, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere în prima jumătate a intervalului de prognoză şi relativ staţionare în partea a doua a intervalului, cu o uşoară tendinţă de creştere pe râurile din vestul şi nord – vestul ţării.

Hidrologii avertizează că sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, formarea de viituri rapide pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, cu o probabilitate mai mare în Crişana, Maramureş şi Nordul Moldovei, către mijlocul intervalului de prognoză, datorită averselor torenţiale, izolat, mai însemnate cantitativ, prognozate.

Autor: Ioana Andrei
Foto/video:Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img