1 iulie 2022
36.3 C
București

Danemarca oferă a patra doză de vaccin anti-COVID-19 persoanelor care au peste 50 de ani

De citit...

Începând de săptămâna viitoare, Danemarca va pune la dispoziția persoanelor care au peste 50 de ani a patra doză de vaccin anti-COVID-19. Măsura intervine în contextul în care țara se confruntă cu o nouă creştere a numărului de cazuri de COVID-19. În prezent, campania de vaccinare împotriva noului coronavirus este suspendată.

„Autorităţile estimează că noua variantă este mai contagioasă decât precedenta şi de aceea noi acţionăm acum (…) pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili şi pe persoanele în vârstă”, a declarat premierul Mette Frederiksen. Astfel, danezii din cele mai vulnerabile categorii vor putea să primească a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 încă de săptămâna viitoare.

Subvarianta Omicron BA.5 reprezintă deja 59% din totalul noilor cazuri de COVID-19 depistate în regatul scandinav, care a raportat peste 3,1 milioane de infectări de la începutul pandemiei, în contextul în care această ţară are o populaţie de 5,8 milioane de locuitori.

După perioada estivală, campania de imunizare a populaţiei, aflată într-o perioadă de pauză din luna aprilie, va fi extinsă şi la alte categorii.

Acesta este avizul autorităţilor sanitare, să propună o revaccinare pentru 2,5 milioane de danezi în timpul toamnei”, a adăugat şefa Guvernului de la Copenhaga.

Cea de-a patra doză va fi propusă persoanelor de peste 50 de ani începând de la data de 1 octombrie. Peste 62% dintre danezi au primit deja o primă doză de supra-rapel (booster).

Danemarca, unde toate restricţiile antiepidemice au fost anulate la 1 februarie, nu intenţionează să reintroducă astfel de măsuri.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img