1 octombrie 2023
19.1 C
București

Danemarca a prelungit perioada de efectuare a controalelor la frontierele de stat

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare care vizează Danemarca. Instituția din România averizează că autoritățile daneze au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat, până la data de 12 mai 2023.

Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Danemarcei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor web: http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Autor: Filip Denis
Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei