20 august 2022
27.7 C
București

Dan Ostahie, patronul Altex, preia Porsche Bank România

De citit...

Consiliul Concurenței a dat undă verde tranzacției prin care Dan Ostahie, omul de afaceri care controlează Grupul Altex, va prelua Porsche Bank România. Reprezentanții autorității de concurență au menționat că prin această achiziție nu este afectată competiţia pe piaţa locală.

Grupul Altex este organizat pe mai multe linii de activitate, respectiv: retail, servicii IT, import, producţie şi distribuţie produse electro-IT&C, service, servicii financiare nebancare, transport, automotive, imobiliare.

La rândul său, Porsche Bank S.A. face parte din Grupul Porsche Finance România. Grupul activează în România pe piaţa serviciilor financiar-bancare prin intermediul Porsche Bank România S.A. şi Porsche Leasing România IFN S.A., a căror activitate predominantă este cea de creditare (în special sub forma creditelor de consum şi leasing auto).

Experții Consiliul Concurenţei au ajuns la concluzia că tranzacția nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Autor: Victoria Preda
Foto: Dan Ostahie Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img