25 septembrie 2022
24.5 C
București

Daimler a mărit capacitatea de producție a unității din Sebeș. Au fost create alte 145 de locuri de muncă

De citit...

Vin și vești bune din economie, Star Assembly, divizia locală a Grupului Daimler, a anunțat că a mărit capacitatea de producție a unității sale din Sebeș. Decizia a fost luată datorită cererii mari de cutii de viteză. Începând cu luna august, producătorul german a majorat capacitatea producţiei transmisiei 8G-DCT, fapt ce a determinat adăugarea încă unui schimb, creând astfel 145 de noi locuri de muncă.

A fost o oportunitate foarte bună pentru a asigura temporar activitate pentru 70 de colegi prin detaşarea de la Cugir, iar o parte dintre aceşti angajaţi vor continua să îşi desfăşoare activitatea la Sebeş. Pentru a acoperi diferenţa de personal, Star Assembly caută colegi care să sprijine activitatea de producţie a cutiei cu dublu ambreiaj 8G-DCT de la Sebeş. Conducerea companiei a depus eforturi susţinute pentru ca niciun angajat să nu îşi piardă locul de muncă la Cugir”, au explicat oficialii companiei.

Star Assembly, divizia locală a Grupului Daimler care produce transmisiile automate, a avut anul trecut afaceri de 1,52 miliarde de euro, în scădere cu 2,2% faţă de anul anterior.

Subsidiara Daimler în România a început oficial în februarie 2019 producţia cutiei de viteze automate cu dublu ambreiaj cu opt trepte în urma unei investiţii de 250 milioane euro. Aceasta se adaugă celei de 300 milioane euro demarate în 2013 la Sebeş, când a fost lansată în producţie cutia automată cu nouă trepte. Pentru integrarea noii cutii de viteze în portofoliul de transmisii, Daimler a construit la Sebeş două noi hale de producţie, cu o suprafaţă de aproximativ 54.000 de metri pătraţi.

Star Assembly şi Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeş şi Cugir, sunt piloni cheie în reţeaua globală de producţie powertrain Mercedes-Benz Cars şi numără în prezent peste 3.000 de angajaţi.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img