7 octombrie 2022
17.2 C
București

Dacă ar durea prostia…Un piteștean și-a scrijelit numele pe zidul cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia

De citit...

Prostia umană atinge granițe greu de bănuit, iar unii dintre semeni ajung să ne șocheze prin gesturile pe care le fac. Un piteștean, aflat din întâmplare în Munţii Orăștiei, și-a scrijelit numele pe zidul cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia.

Atunci când a fost confruntat de reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) „Decebal” Hunedoara, el a declarat că a făcut acest gest pentru că… se plictisea.

Și cum liniștea naturii îi vuia în creierul cu prea puține circumvoluțiuni, s-a gândit că numele proștilor trebuie să rămână în istorie. Așa că l-a trecut pe zidul cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia.

IJJ Hunedoara a menționat că fapta bărbatului a fost sesizată printr-un apel la numărul de urgenţă 112, o patrulă deplasându-se la faţa locului împreună cu arheologul prezent în cetate. Astfel, s-a constatat că pe o piatră din zidul monumentului UNESCO fuseseră scrijelite mai multe nume.

Bărbatul, fiind întrebat cu privire la motivul pentru care a distrus monumentul istoric, le-a spus colegilor faptul că nu există un motiv anume, ci că a făcut-o din plictiseală”, au precizat jandarmii.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru distrugere, documentele fiind predate poliţiştilor pentru a se continua cercetările.

Astfel de fapte trebuie aspru pedepsite, astfel încât personaje în genul acestui individ să se teamă să se mai plictisească.

Autor: Ștefania Enache
Foto: IJJ„Decebal” Hunedoara
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img