25 martie 2023
8.6 C
București

Cutremur în Turcia. A fost activat Mecanismul de Protecţie Civilă al UE

Cutremurul cu magnitudine 7,8 care a avut loc luni dimineaţa în sud-estul Turciei şi în alte ţări vecine, îndeosebi Siria, s-a soldat cu sute de morți și mii de răniți. Pentru a venit în sprijinul zonelor efectate  Bruxellesul a activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, iar echipe de salvatori din România şi Regatul Ţărilor de Jos se deplasează deja către Turcia.

Comisia Europeană coordonează trimiterea de echipe de salvare din statele membre care se alătură eforturilor autorităţilor locale în căutarea supravieţuitorilor acestui seism.

Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţe coordonează desfăşurarea de echipe de salvare dinspre Europa”, a scris, pe Twitter, comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

Salvatori din România

Guvernul României a decis, luni, trimiterea în Turcia a unei echipe RO-USAR, personal specializat în intervenţii de salvare-căutare din cadrul IGSU.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenţie în astfel de situaţii din cadrul IGSU, în Turcia, ţara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută. Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autorităţile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD Bucureşti (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forţelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfăşurarea acestei misiuni de sprijin”, precizează Executivul de la București.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Captură video

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei