28 septembrie 2023
19.8 C
București

Curse de agrement cu vaporul până la Ecluza de la Sânmihaiu Român

Persoanele care doresc să se relaxeze pot face plimbări cu vaporaşul pe Bega. De asemenea, cei care preferă câteva ore de relaxare, la bordul vaporetelor, au la dispoziţie, începând de sâmbătă, 2 iulie, curse de agreement, cu plecare din Timişoara până la Ecluza de la Sânmihaiu Român. Aceste excursii se organizează în fiecare sâmbătă.

După mai bine de trei decenii, cursele de agrement de pe Canalul Bega vor reveni pe ruta Timişoara – Ecluza Sânmihaiu Român, în fiecare sâmbătă şi duminică, iar îmbarcarea pentru o plimbare de agrement spre Ecluza Sânmihaiu Român se va face din staţia Catedrala Mitropolitană, prima cursă fiind programată de la ora 12,00, iar cea de-a doua, de la ora 17,00. O cursă de agrement pe Canalul Bega de la Timişoara până la Ecluza Sânmihaiu Român va dura în jur de două ore”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Societăţii de Transport Public Timişoara, Cosmin Bradu.

Preţul unei călătorii este de 30 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii, în limita capacităţii de încărcare de 50 de persoane.

CITEȘTE ȘI: Muzeul Național de Artă Timișoara trece la program de vară

Beneficiază de gratuitate la călătoriile spre ecluză persoanele cu dizabilităţi, copiii cu vârsta sub şapte ani, elevii, studenţii şi pensionarii de pe raza judeţului Timiş, pe baza documentelor doveditoare.

Ecluza de la Sânmihaiu Român, care permite circulaţia navală pe acest canal a redevenit operaţională oficial în primăvară, după ce a fost reparată în cadrul unui proiect transfrontalier cu Serbia, astfel încât, după mai mult de o jumătate de secol de când a fost suspendată navigaţia pe Bega între România şi ţara vecină, să se poate circula pe canal între cele două ţări.

Odată cu deschiderea ecluzei de la Sânmihaiu Român, va fi posibilă circulaţia pe canal a ambarcaţiunilor de agrement de la Timişoara până în Serbia şi mai departe, pe Tisa şi Dunăre, fie spre Marea Neagră, fie spre sistemul Main-Rin-Marea Nordului.

Autor: Filip Denis
Foto: STPT Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei