7 decembrie 2023
0.2 C
București

Curs de limbă, cultură şi civilizaţie românească, predat în Belgia

În unităţi de învăţământ din Comunitatea franceză din Belgia urmeaz să se predea cursuri e limbă, cultură şi civilizaţie românească (LCCR).

În vederea demarării acestui proiect, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat miercuri, alături de ministrul-preşedinte, Pierre-Yves Jeholet, şi de ministrul Educaţiei, Caroline Desir, reprezentanţi ai Guvernului Comunităţii franceze din Belgia, Carta de parteneriat între Ministerul Educaţiei – România şi Guvernul Comunităţii franceze din Belgia privind implementarea Programului de Deschidere către Limbi şi Culturi, pentru perioada 2023-2028.

Cursul se va desfăşura în unităţi de învăţământ din Comunitatea franceză din Belgia, în care studiază copii de origine română. Se adresează atât preşcolarilor, cât şi elevilor din clasele I-XII, fiind oferit gratuit copiilor ai căror părinţi l-au solicitat”, a explicat Ligia Deca.

Specific Comunităţii franceze din Belgia este faptul că, pe lângă componenta de limbă, proiectul include şi cursuri de deschidere către interculturalitate, care se desfăşoară cu elevii întregii clase, fiind susţinute de către profesorul român în parteneriat cu profesorul titular.

Voi face toate eforturile pentru ca seria încheierii de tratate bilaterale să continue, pentru implementarea în cât mai multe unităţi de învăţământ din străinătate a Cursului de limbă, cultură şi civilizaţie românească. Oriunde s-ar afla, copiii români au nevoie să-şi păstreze rădăcinile şi să simtă apropierea de ţara în care s-au născut”, a mai spus ministrul Educației din România.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Ligia Deca Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei