Home La Ordinea Zilei Reportaj Cum arată autobuzul-biserică și capela ortodoxă construită dintr-un chioșc de cafea

Cum arată autobuzul-biserică și capela ortodoxă construită dintr-un chioșc de cafea

Autobuzul-biserică există. El a fost inventat de un preot rus, care în interiorul unui autobuz a construit o bisericuță, menită să-l ajute să slujească și în cele mai îndepărtate teritorii. Cu ajutorul bisericuței mobile, părintele Andrei Strelkov a slujit în ultimii șapte ani în peste 30 de localități izolate în care nu există niciun lăcaș de cult.

Autobuzul-biserică este cel mai nou instrument utilizat de Biserica Ordotoxă din Rusia, el fiind prezentat la Conferința Tinerilor Ortodocși cu tema „Trecut. Prezent. Viitor” din Moscova.

Preotul Andrei Strelkov și-a dorit atât de mult să-și facă cunoscută ctitoria, încât a călătorit nu mai puțin de o mie de kilometri, din orașul Zainsk până la Moscova, unde a avut loc Conferința Tinerilor Ortodocși. Impresionat de ingenioasa bisericuță, Patriarhul Kiril a intrat în lăcașul de cult pentru a se ruga și a se închina.

Nu este singurul preot care a apelat la o construcție de acest tip pentru a atrage credincioși. În 2017, de Memorial Day, o parohie înfloritoare din Colorado s-a prezentat la un târg local cu o capelă ortodoxă construită dintr-un chioșc mobil de cafea.

Chiar dacă nu aveau nicio legătură cu cultul orthodox, oamenii ( adulți și copii) au venit în număr mare pentru a vedea capela, au intrat în ea și au interacționat cu preotul Anthony Karbo care le-a vorbit despre credința sa.

Capela mobilă din Colorado are o soră mai mare în Alaska, acolo unde părintele Michael Furry conduce o librărie ortodoxă mobilă, ridicată pe un Chevrolet din 1969, folosit anterior pentru livrarea chipsurilor de cartofi.

Autor: Isabela Nicolescu
Foto: Orthochristian.com

 

 

 

Exit mobile version