7 octombrie 2022
17.2 C
București

Copiii din Londra cu vârste sub 10 ani sunt vaccinați cu doze rapel împotriva poliomielitei

De citit...

Marea Britanie se confruntă cu o situație critică și a decis să demareze o campanie de vaccinare cu doze de rapel împotriva poliomielitei pentru copiii din Londra cu vârste sub 10 ani. Măsura intervine în contextul în care autoritățile sanitare au confirmat că virusul se răspândeşte în capitală pentru prima dată după anii 1980.

Agenţia britanică pentru siguranţă sanitară (UKHSA) a identificat anul acesta, la Londra, 116 poliovirusuri din 19 probe din canalizare, după ce a trimis mai întâi o alertă despre descoperirea virusului, în iunie.

Nivelurile de poliovirus identificate şi diversitatea genetică au indicat că transmisia avea loc în mai multe cartiere londoneze.

CITEȘTE ȘI: Un nou virus de origine animală face victime printre oameni. Sursa este tot China

Oficialii au menționat că deocamdată, nu au fost identificate cazuri însă, în încercarea de a preveni un potenţial focar, medicii de familie vor invita copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani pentru administrarea dozelor de rapel ale vaccinului anti-poliomielitic.

Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) indică faptul că, la Londra, ratele de imunizare variază, însă sunt, în medie, sub 95% din rata de acoperire necesară pentru a ţine poliomielita sub control.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img