30 septembrie 2022
16.7 C
București

Continental își extinde investițiile din România și vrea să dezvolte produse destinate mai multor industrii

De citit...

Continental, o companie care a investit masiv în România în ultimii ani, își extinde prezența în țara noastră. Firma și-a propus să dezvolte produse destinate și altor industrii în afara celei de automotive.

Grupul a achiziţionat o clădire nouă care include hala de producţie şi birouri, situată în Parcul Industrial Freidorf Timişoara. Investiția vizează îmbunătățirea infrastructurii, a logisticii, depozitării şi procesului de livrare a produselor finite.

În noul amplasament, inginerii vor dezvolta produse şi tehnologii inovatoare şi se vor introduce în producţie noi sortimente de articole destinate şi altor industrii decât cea de automotive.

Continental îşi transferă o parte din activităţile sale de dezvoltare la Timişoara într-un centru de competenţă orientat spre viitor, precum şi într-un centru de cercetare şi dezvoltare, în cadrul căruia sunt create soluţii de management termic pentru producătorii de automobile. Centrul de competenţă înfiinţat în prezent deserveşte producătorii din Europa de Est şi nu numai. Acesta, împreună cu noul centru regional de cercetare şi dezvoltare, oferă resurse, echipamente şi posibilitatea de a dezvolta produse inovatoare, de a crea şi testa noi produse, procese şi tehnologii. Centrele includ un laborator de testare, un atelier de prototipuri, posibilităţi de simulare şi experţi în diferite tipuri de materiale care ajută la inovarea produselor pentru piaţă”, precizează reprezentanții Continental.

Compania deţine în Timişoara două unităţi de producţie: una care produce conducte din aluminiu pentru sistemele de aer condiţionat, iar cealaltă produce curele de transmisie.

În prezent, fabrica de conducte de aer condiţionat şi curele de transmisie din Timişoara oferă un număr mare de locuri de muncă şi acoperă aproape 70.000 de metri pătraţi de hale de producţie.

De la deschidere şi până în prezent, fabrica din Timişoara a livrat în total peste 163 milioane de curele de transmisie şi distribuţie şi mai mult de 128 de milioane de componente pentru sistemele de aer condiţionat.

Continental a investit peste 50 milioane de euro în fabrica de conducte de aer condiţionat şi curele de transmisie din Timişoara, în ultimii zece ani.

Autor: Victoria Preda
Foto: Continental Facebook

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img