Home Actualitate Republica Moldova Consiliul Concurenței din România sprijină Republica Moldova în procesul de aliniere la...

Consiliul Concurenței din România sprijină Republica Moldova în procesul de aliniere la normele UE

Consiliul Concurenței din România va sprijini Republica Moldova în procesul de aliniere la normele UE a legislației naționale în domeniul concurenței. Aspectele privind consolidarea cooperării între autorităţile de concurenţă din cele două țări au fost discutate în cadrul întâlnirii premierului Natalia Gavrilița cu Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenţei din România.

Șefa Executivului de la Chișinău a apreciat colaborarea dintre instituții și suportul părții române în implementarea proiectelor, orientate spre îmbunătățirea cadrului legal, aplicarea legislației comunitare și preluarea experienței pe segmentul concurenței și ajutoarelor de stat.

În context, Bogdan Chirițoiu a menționat că autoritatea de concurență română va sprijini eforturile autorităților de la Chișinău pe calea integrării europene și va oferi în continuare țării noastre expertiza necesară. Schimbul de bune practici va fi realizat în cadrul studiilor de piață a produselor energetice, alimentare, dar și cele fitosanitare.

Autor: Filip Denis
Foto: Guvernul Republicii Moldova

 

 

 

Exit mobile version