7 octombrie 2022
17.2 C
București

Concerte cu intrare liberă: SALON SESSIONS pe 24 şi 25 septembrie în Parcul Drumul Taberei din Capitală

De citit...

O frumoasă filă din istoria muzicii revine în atenţia publicului prin intermediul concertelor SALON SESSIONS, programate pe 24 şi 25  septembrie 2022, în Parcul Drumul Taberei din Capitală.

Cele două evenimente susţinute de MH Orchestra, singura orchestră de salon din România, vor începe la ora 18.00, dirijor Constantin Grigore, iar intrarea va fi liberă. Valsuri, polci și îndrăgite arii din opere și operete celebre, dar şi pasaje de referinţă din musicaluri de mare succes vor fi prezentate publicului în reorchestrații specifice orchestrei de salon.

Seara de 24 septembrie va scoate la lumină adevărate bijuterii din repertoriul de operă şi operetă, iar cea de a doua seara va aduce în prim-plan capedoperele muzicale ale perioadei muzicii clasice. Ascultătorii se vor bucura de transcripții și aranjamente special concepute pentru orchestra de salon, datorită cărora multe lucrări scrise pentru marile orchestre simfonice pot fi interpretate și în această formulă restrânsă, dar la fel de expresivă.

Radu Petrovici, producător  detaliază: „Am optat pentru tematică şi repertoriu diferit, pentru a pune în lumină vresatilitatea muzicii de salon şi pentru a oferi spectatorilor o incursiune cât mai amplă în acest univers muzical fascinantFie că vorbim de uverturi de Richard Wagner, simfonia a 6-a de Piotr Ceaikovski, arii din opere și operete, valsuri sau polci, toate converg către un act performativ succint, cu atât mai ușor de recepționat, prin însăși structura sa.” 

  • 24 septembrie – Concert „De la Operă la Operetă” – ora 18.00 – Parcul Drumul Taberei. Vor fi interpretate lucrări de largă popularitate din repertoriul național și internațional de operă, operetă și musical reorchestrate pentru orchestra de salon.
  • 25 septembrie – Concert „De la Mozart la Beethoven” – ora 18.00 – Parcul Drumul Taberei. Publicul va fi purtat într-o călătorie în perioada clasicismului muzical trecând în revistă capedoperele muzicale ale celor mai mari compozitori ai epocii.
Autor: Filip Denis
Foto: MH Orchestra
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img