7 octombrie 2022
17.2 C
București

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 358 milioane euro

De citit...

Comisia Europeană a aprobat, marți, 9 august, o schemă românească de până la 358 milioane euro (aproximativ 1,7 miliarde RON), pentru sprijinirea întreprinderilor în contextul pandemiei de coronavirus.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar pentru măsuri de  ajutor de stat. Măsura va fi deschisă microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii afectate de pandemia de coronavirus care își desfășoară activitatea în sectoare precum industria prelucrătoare, comerțul cu ridicata și cu amănuntul și sectorul serviciilor de cazare.

În cadrul schemei, ajutorul va lua forma unor subvenții directe. Măsura urmărește să ajute întreprinderile să finanțeze investiții în active corporale și necorporale pentru a depăși deficitul de investiții acumulat în economie din cauza crizei provocate de coronavirus.

Se preconizează că de măsură vor beneficia aproximativ 1.000 de întreprinderi. Comisia Europeană a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar.

În special: ajutorul nu va depăși 1 % din bugetul total al schemei per beneficiar; va fi util pentru investiții în active corporale și necorporale, dar nu și pentru investiții financiare; nu va depăși pragurile maxime stabilite pentru ajutoare în cadrul temporar și se acordă până la 31 decembrie 2022.

Comisia Europeană a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a facilita dezvoltarea anumitor activități economice care sunt importante pentru o a duce la o redresare durabilă a economiei, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (c) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar.

Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

Autor: Victoria Preda
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img