29 ianuarie 2023
1.2 C
București

Combinatul siderurgic din Galaţi investește 18,3 milioane lei în Furnalul 5

Combinatul siderurgic din Galaţi pune în amplicare un amplu program de investiții care vizează Furnalul 5. Valoarea proiectului se ridică la suma de 18,3 milioane de lei și are în vedere îmbunătățirea activității acestei unități. În timpul derulării acestui proiect, angajaţii vor fi menţinuţi cu normă întreagă.

Programul de mentenanță se va desfășura până la începutul anului viitor și va îmbunătăţi siguranţa, stabilitatea, fiabilitatea şi eficienţa energetică a furnalului.

În condiţiile în care cererea de oţel la nivel european este afectată de provocările macroeconomice, perioada de implementare a programului va permite combinatului să îmbunătăţească procesul de producţie fără a fi afectate livrările de produse către clienţi.

Lucrările de mentenanţă şi îmbunătăţiri vor cuprinde înlocuirea plăcilor de uzură şi a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare, deblocarea zonelor de evacuare şi de epurare a gazelor, precum şi curăţarea cuvei furnalului şi a platformelor superioare.

Laminoarele combinatului vor funcţiona la capacitate maximă, compania continuând să ofere clienţilor produsele şi serviciile sale în mod normal.

Autor: Victoria Preda
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei