7 octombrie 2022
17.2 C
București

Cod galben de ploi și vijelii. Ce județe sunt vizate?

De citit...

Administrația Națională de Meteorologie ( ANM) a emis o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Pentru zilele de miercuri și joi, sunt anunțate ploi și vijelii în mai multe judeţe din Oltenia şi nord-vestul Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali.

Meteorologii atrag atenția că, în aceste zone vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp şi izolat 40…60 l/mp.

Judeţele marcate integral sau parţial cu Cod galben sunt Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov şi Buzău.

În plus, specialiștii menționează că în majoritatea regiunilor, până la sfârşitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuate.

Foto: Pixabay.com
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img