7 octombrie 2022
17.2 C
București

Cod galben de caniculă

De citit...

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de caniculă ce vizează 19 judeţe din partea de sud şi sud-est a ţării, inclusiv municipiul Bucureşti. Avertizarea este valabilă pe 8 și 9 august.

Meteorologii atrag atenția că luni şi marţi, în zonele avertizate, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18 – 21 de grade.

În Capitală, valul de căldură va persista, astfel că vremea va fi caniculară şi cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilităţii atmosferice va fi redusă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18 – 21 de grade.

Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img