2 decembrie 2023
13.9 C
București

CNCD a amendat cu 10.000 de lei Ministerul Educației

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a sancţionat Ministerul Educaţiei Naţionale cu o amendă de 10.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată pentru eliminarea bursei de ajutor social acordate elevilor care învaţă într-o unitate şcolară aflată într-o altă localitate decât cea de domiciliu.

Hotărârea de constatare a fost adoptată cu unanimitate de voturi (opt) a celor prezenţi, sancţiunea a fost stabilită cu cinci voturi „pentru” şi trei „împotrivă”.

Bursa socială pentru elevii din mediul rural care merg la liceu în altă localitate a fost eliminată de Ministerul Educaţiei, în septembrie, prin intermediul unui ordin de ministru semnat de Sorin Cîmpeanu.

Fapta Ministerului Educaţiei Naţionale prin care a eliminat acordarea bursei de ajutor social elevilor care învaţă într-o unitate şcolară aflată într-o altă localitate decât cea de domiciliu constituie faptă de discriminare potrivit art. 1 alin. (2) lit. e., art. 2 alin. (1), alin. (3), art. 10 lit. h, art. 11 alin. (1). Se sancţionează cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 de lei Ministerul Educaţiei Naţionale, se stabileşte un termen de monitorizare de 6 luni pentru eliminarea faptei de discriminare”, precizează CNCD.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei