4 iunie 2023
21.4 C
București

Clădire din zona boemă a Bucureștiului, scoasă la vânzare pentru 550.000 de euro

Romania Sotheby’s International Realty anunță listarea spre vânzare a imobilului de pe strada Vasile Lascăr nr.51 care a găzduit un birou diplomatic. Prețul de listă al proprietății este de 550.000 euro.

Clădirea este situată într-o zonă boemă a Bucureștiului, ce garantează protecție din punct de vedere urbanistic. Totodată, amplasarea centrală a imobilului, împreună cu celelalte caracteristici legate de dimensiune și arhitectură permit utilizarea clădirii în scop rezidențial, comercial sau de retail.

Este o clădire cu un stil arhitectural deosebit, specific anilor 1930, iar faptul că a fost sediu de ambasadă conferă un plus de importanță caracterului său istoric. Nu sunt multe proprietăți cu această dimensiune și situate atât de central aflate în acest interval de preț. Prin urmare, achiziția unui astfel de imobil reprezintă o oportunitate pentru cei care doresc să beneficieze de avantajele vieții urbane, într-o casă cu prestigiu și cu un caracter arhitectural deosebit”, a declarat Monica Barbu, CEO Romania Sotheby’s International Realty.

Fiind anterior o locuință privată cu regim mic de înălțime (S+P+1), clădirea garantează un spațiu inteligent partajat, suficient pentru nevoile unei familii sau ale unei companii. Pe o suprafață construită de 500 m2, imobilul beneficiază de 6 camere, 4 dormitoare și 2 băi.

Din punct de vedere arhitectural, imobilul reprezintă o bijuterie clasică, care păstrează eleganța perioadei interbelice în care a fost construit, semicercul fiind figura geometrică aleasă să completeze liniile drepte ale casetelor de geam și ale blazoanelor de pe fațadă.

La interior, ușile duble de la intrare completează stilul clasic al imobilului prin ghirlandele decorative și panotaj. Ferestrele sunt înalte, iar casetarea geamului aduce un plus de eleganță. Parterul este situat pe un subsol înalt, ce conferă un plus de prestanță.

Clădirea necesită lucrări de renovare la interior, însă promite să răsplătească prin spații cu personalitate ce păstrează încă, în unele încăperi, parchetul original și sobele cu feronerie frumoasă. Etajul nu este vizibil integral din față; el se dezvăluie pe laterală, unde există și o intrare secundară în clădire. Podul neamenajat poate fi mansardat ca spațiu de depozitare.

Cei interesați pot depune oferte ferme de cumpărare până la data de 31 martie 2023.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Romania Sotheby’s International Realty
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei