1 octombrie 2023
19.1 C
București

Cine au fost consultanții în tranzacția prin care Rezolv Energy a preluat parcul fotovoltaic de 1.044 MW de la Monsson Group?

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat Rezolv Energy, compania de portofoliu a fondului global de investiții în infrastructură sustenabilă Actis, în tranzacția prin care a preluat de la Monsson Group parcul fotovoltaic de 1.044 MW din județul Arad. De partea Monsson Group s-au aflat consultanții KPMG în România.

Aceasta este a doua tranzacție locală asistată de Clifford Chance și încheiată cu succes de Rezolv Energy, susținut de Actis, în mai puțin de două luni, după preluarea unei participații de 51% în proiectul fermei eoliene Vis Viva din județul Buzău de la compania de investiții Low Carbon din Marea Britanie, la începutul lunii septembrie.

Echipa Clifford Chance Badea coordonată de Nadia Badea, partener și Loredana Ralea, counsel a asigurat asistență pe toată perioada tranzacției, inclusiv pe aspecte de due diligence, reglementare și asistență pentru elaborarea și negocierea contractelor. Clifford Chance Badea a beneficiat de sprijinul rețelei globale Clifford Chance, inclusiv prin implicarea lui Jonathan Dillon, partener clean energy M&A din cadrul biroului Clifford Chance Londra.

Această tranzacție de referință confirmă că industria energiei regenerabile din România s-a dezvoltat semnificativ, deoarece a implicat doi jucători de calibru – Actis, un investitor global important în domeniul energiei, care și-a propus să dezvolte o platformă solidă de energie sustenabilă în Europa Centrală și de Sud-Est, și Monsson Group, cel mai mare dezvoltator de energie regenerabilă din România, care se concentrează pe proiecte regenerabile încă din anul 2004”, spune Nadia Badea, partener și coordonator al practicii de M&A de la București.

După prima tranzacție încheiată cu succes în septembrie, clientul ne-a încredințat a doua tranzacție majoră care confirmă angajamentul său față de România și față de regiune. Colaborarea excelentă dintre toate părțile implicate a contribuit la derularea fără probleme a întregului proces, iar rezultatul este finalizarea unei noi tranzacții complexe care pune România pe harta europană a energiei solare”, adaugă counsel Loredana Ralea.

Echipa biroului Clifford Chance din București a fost formată din Andrei Caloian, Alexandra Voicu și Lavinia Dinoci (senior associates) și Carmen Buzenche (avocat).

Portofoliul Clifford Chance Badea în domeniul energiei regenerabile include mandate reprezentative de achiziții sau de dezvoltare (atât M&A, cât și finanțări) ce vizează proiecte de dimensiuni medii și mari în România.

La rândul său, echipa Energy Deal Advisory a KPMG în România a asistat Monsson, liderul pieței de dezvoltare a proiectelor de energie regenerabilă în România, în tranzacția de vânzare a celui mai mare proiect de parc fotovoltaic din Europa, având o capacitate autorizată de 1.044 MW, către Rezolv Energy, una dintre cele mai importante platforme de investiții în tranziția energetică din CEE, sustinută de €500m finanțare din partea Actis, un investitor global de top în infrastructură sustenabilă.

Monsson este cel mai de succes dezvoltator de proiecte de energie regenerabilă din România, având o reputație solidă și experiență considerabilă acumulată.

Echipa KPMG a asistat Monsson pe parcursul fiecărei etape a procesului, de la identificarea inițială a potențialilor investitori, până la finalizarea tranzacției.

Suntem bucuroși și mândri pentru rolul de consultant de încredere al Monsson în finalizarea cu succes a acestei tranzacții, pentru un proiect care va deveni cel mai mare parc fotovoltaic din Europa. Finalizarea cu succes a acestei tranzacții marchează o nouă etapă în procesul de transformare al sectorului energetic din România, consolidând poziția de lider a KPMG în România în piața serviciilor de consultanță și M&A pentru proiecte de energie. Această tranzacție reafirmă expertiza noastră în furnizarea de servicii de consultanță pentru cele mai mari tranzacții din sectorul energetic, precum și dorința de a fi în avangarda tranziției energetice. Tranzacția susține Planul de Impact al KPMG în România, prin care compania definește ca element fundamental în modelul de afaceri să aibă un rol pozitiv în comunitate, prin respectarea principiilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). KPMG în România își asumă angajamentul de a contribui la combaterea schimbărilor climatice și sprijină tranziția către energia regenerabilă. Ne-a făcut deosebită plăcere să asistăm Monsson în cadrul acestei tranzacții. Dorim companiei Rezolv Energy tot succesul în dezvoltarea proiectului, beneficiind de întregul sprijin al Monsson și Actis. De asemenea, mulțumesc echipei de proiect formată din Ovidiu Popescu, Director, și Andrei Bușe, Manager, pentru pasiunea și determinarea de care au dat dovadă în finalizarea cu succes a acestei tranzacții!”, a punctat Bogdan Văduva, Partener și Head of Energy, Sustainability and Climate Change, KPMG în România.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Clifford Chance Badea/ KPMG/ Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei