7 decembrie 2023
0.2 C
București

Cinci ambulanțe SABIF au fost dotate cu scaune Stair-PRO

Asociația Sothis donează scaune speciale Stair-PRO pentru transportarea pacienților Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), fiind primele ambulanțe din București dotate cu acest tip de scaun. La nivelul Municipiului București sunt necesare în total 293 de astfel de scaune, reprezentând un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Cinci ambulanțe SABIF au fost dotate cu scaune Stair-PRO, o premieră în sistemul de ambulanță la nivelul municipiului București. Costul unui singur scaun Stair-PRO este de 5.000 euro, bugetul asociației pentru această donație fiind de 25.000 euro.

Scaunul de scară Stair-PRO este dedicat pacienților cu răni ușoare, pacienților supraponderali și, în general, tuturor pacienților la care transportul este realizat în principal pe trepte. Este dovedit științific că acest model de scaun reduce riscul de rănire a operatorului, astfel că utilizatorii modelului Stair-PRO au mai puțin stres fizic și risc de răni la spate decât operatorii oricăror alte scaune.

Poziția operatorului, reglarea mânerelor, unghiul șinei și controlul de coborâre încorporat au făcut din Stair-PRO cel mai sigur scaun din categoria sa de produse. Stair-PRO are un sistem inovator Stair-TREAD, cu șenile fabricate din kevlar, care permite medicilor să transporte un pacient pe scări fără a-l ridica.

Pentru noi este un eveniment important pentru că am reușit să ducem la bun sfârșit un nou proiect din cadrul Programului Anual Șansa Medicală, dedicat de acestă dată pentru transportul pacienților supraponderali și nu numai. Le mulțumim pe această cale tuturor partenerilor noștri care au făcut posibilă implementarea acestui proiect. Scaunele Stair-PRO sunt absolut necesare în transportul pacienților, contribuind printre altele și la reducerea timpului de intervenție pentru aceștia”, a declarat Costel Tătaru, președintele Asociației Sothis.

Mulțumim Asociației Sothis în numele SABIF și al pacienților pentru această contribuție valoroasă. Sunt din ce în ce mai multe cazuri de persoane supraponderale care sunt greu de transportat. Cum echipajul este de regulă format dintr-o asistentă medicală și un ambulațier, transportul pacienților pe scări este extrem de îngreunat, însă cu ajutorul scaunelor Stair-PRO va fi eliminat efortul de transport, oferind siguranță pacienților”, a spus dr. Alis Grasu, manager general SABIF.

Autor: Sofia Filip
Foto: SABIF
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei