6 decembrie 2022
3.8 C
București

CET Hidrocarburi Arad se pregătește să pornească agentul termic în oraș. Prețul gigacaloriei nu a fost modificat faţă de anul trecut

De citit...

CET Hidrocarburi Arad începe, de luni, probele de etanşeitate în reţelele de termoficare. Astfel, se fac ultimele pregătiri pentru pornirea agentului termic în oraș. Reprezentanții producătorului şi furnizorului de energie termică din Arad au menționat că există contracte semnate cu furnizori de gaze naturale pentru sezonul rece iar preţul gigacaloriei nu a fost modificat faţă de anul trecut.

Rugăm asociaţiile de proprietari/locatari şi agenţii economici care au intervenit la instalaţiile de încălzire să-şi finalizeze lucrările, pentru evitarea problemelor de orice natură cauzate de operaţiunile de verificare ce urmează a se efectua până la pornirea încălzirii. În cazul în care se constată neetanşeităţi (scurgeri de apă la instalaţia interioară), asociaţiile de proprietari/locatari şi agenţii economici se pot adresa Dispeceratului de termoficare al CET Hidrocarburi, la telefon 0257/231367, 0357/412244, acesta având program permanent”, a transmis CET Hidrocarburi.

Locuitorii din Arad plătesc, începând cu 1 decembrie 2021, un preţ de 398 de lei pe gigacalorie, cu 40% mai mult faţă de 2020 (280 lei/gigacalorie).

Reamintim faptul că Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a avizat pentru operatorul din Arad un preţ pentru producere, transport şi distribuţie a energiei termice de 1.156,06 lei (TVA inclus), diferenţa de 758,06 lei fiind acoperită din subvenţii.

CET Hidrocarburi, având ca acţionar 100% Consiliul Local Municipal Arad, mai are aproximativ 25.000 de clienţi casnici, cu circa 10.000 mai puţini decât în urmă cu zece ani, după ce mulţi s-au debranşat şi au optat pentru centrale de apartament pe gaz.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Care sunt cele mai mari amenințări la adresa derulării unor afaceri

Cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani, în ţările G20, sunt reprezentate de impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img