25 septembrie 2022
24.5 C
București

Celebrul târg de Crăciun din Nurnberg nu va avea loc anul acesta

De citit...

Unul dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun, cel din Nurnberg, nu va mai avea loc anul acesta. Evenimentul, care atrăgea în fiecare an două milioane de vizitatori, a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Marcus Konig, primarul orașului german, a anunțat că „pentru protejarea cetăţenilor, am ajuns la concluzia că târgul de Crăciun nu poate avea loc anul acesta”. Decizia vine după ce și alte oraşe din Germania, precum Frankfurt şi Erfurt, au sistat târgurile de Crăciun.

Alături de cel din Strasbourg, Franţa, târgul de Crăciun din Nurnberg este unul dintre cele mai celebre din lume şi, cu o istorie de 400 de ani, unul dintre cele mai vechi.

Tarabele din lemn din interiorul târgului atrag atât turiştii germani, cât şi pe cei străini, în special asiatici, ispitiţi de vinul fiert cu condimente, precum şi de o altă specialitate locală celebră, turta dulce. Începe în mod tradiţional în vinerea de dinaintea primei duminici din postul Crăciunului şi durează până pe 24 decembrie.

Anul acesta, „Christkindlesmarkt” („piaţa micului Isus”, în germană) ar fi trebuit să-şi deschidă porţile pe 27 noiembrie, dar municipalitatea a decis în cele din urmă să anuleze evenimetul.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img