3 decembrie 2021
10 C
București

Cele șase segmente ale pieței rezidențiale noi din București

De citit...

Pe piața dezvoltărilor noi rezidențiale din Capitală, regăsim oferte din șase segmente: low, mass-market, mediu, mediu-superior, premium și de lux.

Directimo se concentrează pe segmentele superioare ale pieței, astfel încât cele 50.000 de oferte de pe platformă se regăsesc pe segmentul mediu, mediu-superior, premium și de lux.

SEGMENTUL MEDIU – segmentul clasei de mijloc, cu locuințe localizate în zone semi-centrale ale orașului, bine conectate la infrastructură și mijloace de transport în comun, precum și în suburbia de nord (centură, Pipera & Voluntari), ușor accesibilă către polul de birouri datorită Autostrăzii Urbane. Finisaje de calitate medie, facilități pentru familie încorporate în ansamblu.

SEGMENTUL MEDIU-SUPERIOR – se diferențiază de cel anterior prin poziționări mai bune, în zone centrale sau lângă parcuri și hub-uri de birouri. Un salt calitativ în ceea ce privește finisajele și facilitățile. Suprafețele medii utile sunt similare cu cele din segmentul mediu – garsonieră 36 mp, studio dublu 42 mp, apartamente cu două camere 53 mp, apartamente cu două camere și birou 64 mp, apartamente cu trei camere 77 mp.

SEGMENTUL PREMIUM – segmentul în care arhitectura și designul fac diferența. Un salt calitativ în ceea ce privește suprafețele, calitatea materialelor, a proiectelor de peisagistică și a facilităților dedicate rezidenților. Suprafața medie utilă a unei garsoniere este de 40 mp, cea a unui apartamente de două camere este de 57 mp, iar pentru trei camere 82 mp. Acest tip de locuințe se regăsesc în zonele de nord, centrale sau ultra-centrale.

SEGMENTUL DE LUX – sau high-end, așa cum este cunoscut în marile capitale europene, este segmentul locuințelor exclusiviste, cu proprietăți unicat targetate de antreprenori, investitori sau top managementul companiilor multinaționale. În București, aceste proprietăți se regăsesc în zone precum Primăverii, Capitale, Kiseleff și Aviatorilor.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Ce îngrijorări au investitorii din sectorul imobiliar

Încrederea investitorilor imobiliari în performanța sectorului în 2022 este mai puternică decât în urmă cu un an, dar incertitudinea rămâne. Companiile vor să reia proiectele...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img