25 martie 2023
8.6 C
București

Cea mai lungă pârtie din ţară este la dispoziția turiștilor

Începând de joi, 2 februarie 2023, întregul domeniu schiabil din Sinaia este practicabil, inclusiv cea mai lungă pârtie din ţară care este la dispoziţia turiştilor.

Primăria Sinaia informează că oraşul dispune de 30 de kilometri pe pârtii, toate fiind amenajate şi practicabile.

Schiorii au la dispoziţie cel mai lung traseu de coborâre din România, în lungime de 7 kilometri, de la Cota 2000 până la Cota 1000. Pârtia „Drumul de Vară”, mai jos de Şaua Dorului este impecabilă. „Pârtia Nouă” se află în amenajare şi sperăm să o putem declara deschisă oficial, de joi. Pentru amenajarea acestei pârtii tunurile de zăpadă au funcţionat la capacitate maximă, iar acum ne putem bucura şi de zăpadă artificială până la Cota 1000. Producţia de zăpadă va continua atâta timp cât temperaturile o vor permite. Tot domeniul schiabil din Sinaia este practicabil şi se prezintă în condiţii excelente”, precizează reprezentanții primăriei.

Stratul de zăpadă de pe munte măsoară doi metri, astfel că la Sinaia se va putea schia până după Paşte, poate chiar până în luna mai.

La achiziţionarea unei cartele unice, turiştii au acces la toate instalaţiile de pe munte, respectiv două telecabine, două telegondole, patru telescaune, două teleschiuri şi o bandă.

Până la data de 6 februarie, telecabinele nu vor funcţiona cu public, fiind în revizie generală.

Din punct de vedere meteorologic, în regiune, pentru zilele următoare se anunţă vânt puternic în zona alpină. De asemenea, este Cod galben de viscol şi ninsori valabil până joi seară.

Autor: Filip Denis
Foto: Primăria Sinaia Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei