Home Life Film Cate Blanchett va primi un premiu César de onoare

Cate Blanchett va primi un premiu César de onoare

Actrița Cate Blanchett va primi, pe 25 ianuarie 2022, un César onorific pentru cariera şi activitatea sa, cu ocazia celei de-a 47-a ceremonii de decernare a Premiilor César, au anunţat organizatorii, canalul francez Canal+ şi Academia de arte şi tehnici cinematografice din Franţa.

Dublu laureată  a premiilor Oscar, Cate Blanchett, în vârstă de 52 de ani, este „o artistă cu multiple faţete, care lucrează în cinematografie, televiziune, teatru”, aminteşte Academia Premiilor César.

Actriţa va primi această distincţie după ce „tocmai a terminat producţia filmului „TAR”, regizat de Todd Field” şi va interpreta rolul de psihanalist în noul film al lui Guillermo Del Toro, „Nightmare Alley”, care va fi lansat la începutul anului 2022.

Organizatorii au explicat că atribuirea acestei distincţii se datorează şi activităţii sale „în afara platourilor”, pentru apărarea „drepturilor femeilor sau a mediului”. Vedeta s-a remarcat în special în lupta femeilor împotriva violenţei sexuale în lumea cinematografiei, cu precădere în cazul Harvey Weinstein.

În 2018, în timp ce prezida juriul celei de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, ea a urcat pe celebrele trepte cu covor roşu ale Palatului Festivalurilor împreună cu alte 81 de femei din lumea celei de-a 7-a arte, militând în favoarea egalităţii.

Actriţa deţine rolul de ambasador al bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) şi a fost recompensată în 2018 cu distincţia Crystal Award atribuit de Forumul Economic Mondial de la Davos pentru activitatea şi devotamentul său.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Cate-Blanchett.com

 

Exit mobile version