4 iunie 2023
16.4 C
București

Castelul Corvinilor atrage tot mai mulți turiști

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost vizitat anul trecut de peste 276.000 de turişti, în creştere cu 37% faţă de anul 2020.

La finalul anului 2021 s-a înregistrat un total de 276.333 de vizitatori ai castelului,  cu 75.135 mai mulţi decât în 2020 – anul în care turismul din întreaga lume a suferit un recul puternic din cauza declanşării pandemiei de COVID-19.

Anul 2021, cu toate restricţiile impuse de pandemie, a însemnat pentru Castelul Corvinilor o creştere a numărului de vizitatori cu 37,3 %. Acest procent reprezintă o confirmare a faptului că eforturile administraţiei Castelului şi ale Primăriei municipiului Hunedoara de a restaura monumentul, de a-l promova şi de a desfăşura evenimente, chiar şi în aceste condiţii restrictive”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Primăria Hunedoara a decis ca anul trecut obiectivul turistic să rămână deschis vizitatorilor, deşi aici se derulează ample lucrări de restaurare şi conservare printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de cinci milioane de euro. Aceeaşi abordare se va menţine în continuare, administraţia locală sperând ca în acest an să finalizeze proiectul de restaurare a monumentului istoric.

Castelul Corvinilor demonstrează că este motorul turismului în judeţul Hunedoara. Este un argument în plus pentru atenţia deosebită pe care i-am acordat-o în ultimii ani şi pe care i-o vom acorda în continuare. Anul acesta sperăm să finalizăm actualul proiect de restaurare – conservare, dar să şi putem depune încă unul, de o amploare şi mai mare. În 2019 am avut, la Castelul Corvinilor, 500.000 de vizitatori, dacă îi luăm în considerare şi pe cei care nu au plătit bilet de intrare cu ocazia diferitelor sărbători ale oraşului. Dacă evoluţia pandemiei va fi una favorabilă turismului, ne dorim să revenim cât mai rapid la această cifră şi vom depune toate eforturile necesare pentru a atinge acest obiectiv”, a explicat primarul Dan Bobouţanu.

În acest context, administraţia Castelului Corvinilor şi Primăria Hunedoara şi-au propus să realizeze noi evenimente pe parcursul acestui an.

Autor: Victoria Preda
Foto: Muzeul Castelului Corvinilor
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei