29 ianuarie 2023
0.7 C
București

Casa Colindelor

În perioada 4 – 24 decembrie 2022, sediul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” de pe Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11 din București, se deschide pentru public și va putea fi vizitat de luni până duminică .

Sediul celebrei formații corale devine CASA COLINDELOR, în care vizitatorii vor putea să își programeze un tur ghidat, în care vor întâlni povestea culturală și sonoră a Crăciunului în România postbelică, trecând prin istoria de aproape 60 ani a ansamblului, care, la trei ani de la înființare, în 1966, în plină dictatură, a redat Crăciunul românilor.

MADRIGAL – CASA COLINDELOR va putea fi vizitată din 4 decembrie

Orarul de vizitare, programările și biletele sunt disponibile pe platforma Bilete.ro.

Conceptul MADRIGAL – CASA COLINDELOR este creat de Emil Pantelimon, scenografia – Vladimir Turturica. Light design – Alin Popa, video mapping – Dorin Popovici.  Este un proiect implementat de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

În pragul Crăciunului și a aniversării de 60 de ani de existență a Corului Madrigal, transformăm sediul nostru într-o capsulă a timpului. Este vorba despre un spectacol, o experiență interactivă și senzorială ce va purta publicul prin decenii, istorii, emoții și amintiri. Madrigalul este echivalent, pentru români, cu serbarea Crăciunului, interzisă de regimul comunist în sens spiritual, dar posibilă prin sunetul colindelor cântate cu atât de mult curaj de corul nostru. Casa Colindelor este un demers prin care reamintim omenilor unde nu ar trebui să ne întoarcem vreodată, dar mai ales cât de mult poate schimba societatea un demers cultural, muzical, precum a făcut Marin Constantin în 1966”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și realizatorul conceptului CASA COLINDELOR.

Autor: Bella Steriadis
Foto: Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei