1 iulie 2022
36.3 C
București

Cartea zilei. Post-Scriptum, de Cecelia Ahern

De citit...

Cecelia Ahern este o scriitoare pe care o apreciez foarte mult și care a reușit să mă cucerească încă de la debutul său. Cartea fenomenP.S. Te iubesc” s-a impus foarte repede la nivel internațional, devenind bestseller. La 15 ani după publicarea acestui volum, scriitoarea a lansat și o continuare. Este vorba despre „Post-Scriptum”, carte despre care vom vorbi astăzi.

Continuarea romanului de debut al Ceceliei Ahern o surprinde pe Holly la șapte ani de la moartea lui Gerry, soțul pe care l-a iubit enorm.

Femeia pare că a depășit această mare dramă și a continuat să trăiască. Sprijin în acest nou drum i-au fost scrisorile lăsate de soțul său. Cu șase ani în urmă, a citit ultima dintre aceste scrisori, iar datorită acestor mesaje extraordinare, a deprins curajul și puterea de a face față pierderii lui. A învățat să zâmbească din nou, să danseze, să cânte și chiar să iubească, regăsindu-și bucuria de a trăi.

CITEȘTE ȘI Mihail Penescu: Industria cărții nu poate să dispară!

Holly de astăzi are un job în magazinul surorii sale și are o relație cu un bărbat pe nume Gabriel.

Ceva însă poate tulbura această pace.

Atunci când este contactată de membrii Clubului „P.S. Te iubesc”, se teme că suferința și dorul o vor copleși din nou. Inspirați de gestul lui Gerry, mai mulți oameni ce suferă de boli în stadiu terminal au format acest club, iar acum îi cer ajutorul lui Holly pentru a le lăsa în urmă mesaje celor dragi. Holly este conștientă că acceptând să le ofere ajutorul va porni pe un drum dificil.

„Post-Scriptum” îmbracă forma unui roman înduioșător, cu un mesaj optimist: în fața pierderii și a suferinței, generozitatea și iubirea reprezintă cel mai eficient tratament.

Este o continuare demnă de primul volum, autoarea reușind să creioneze personaje veridice, sensibile de care cititorul se atașează fără să vrea.

O poveste emoționantă, istorisită cu mult umor și cu optimism. Scriitura Ceceliei Ahern este sinceră și empatică, captivând cititorul de la primele rânduri.”, notează Irish Times.

Cine este Cecelia Ahern?

Cecelia Ahern s-a născut în 1981 la Dublin și este fiica lui Bertie Ahern, fost prim-ministru al Irlandei. Cecelia consideră că de la tatăl său a moștenit puterea de muncă. A studiat jurnalism și comunicare la Colegiul Griffith din Dublin, dar după absolvire, în loc să pornească în căutarea primului ei job în domeniu, scria deja primele capitole din ceea ce avea să devină fenomenul P.S. Te iubesc. În scurt timp de la lansare, romanul a devenit bestseller international, iar în 2007 a fost ecranizat cu Hilary Swank și Gerard Butler în rolurile principale.

Toate cărțile Ceceliei Ahern au fost la fel de bine primite și s-au vândut în peste 50 de țări în mai mult de 25 de milioane de exemplare.

Cartea „Post-Scriptum” o puteți achiziționa pe site-ul Grupului Editorial ALL. Amănunte găsiți AICI.

Autor: Ștefania Enache
Foto: Grupul Editorial ALL/ Ceceliei Ahern Facebook

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img