29 mai 2023
23.5 C
București

Cardurile sociale sunt încărcate în Saptămâna Mare

Cardurile sociale prin intermediul cărora persoanele vulnerabile își pot achiziționa alimente urmează să fie încărcate în avans cu tranşa de 250 de lei aferentă lunii aprilie. Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că banii vor intra în Săptămâna Mare, termenul fixat de Guvern fiind 13 aprilie.

Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. (…) În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…) Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a declarat ministrul Boloș.

Executivul a aprobat un memorandum referitor la acordarea tranşei a VI-a a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei, stabilind că plăţile vor putea fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie.

Documentul stabilește că se vor iniţia demersuri către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii Publice în vederea urgentării transmiterii listelor cu beneficiarii eligibili până la data de 31 martie 2023, astfel încât plăţile să poate fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie.

Autor: Ioana Galeș
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei