2 aprilie 2023
9.1 C
București

Când se distribuie pensiile?

Distribuirea pensiilor se va face cu întârziere în această lună. Compania Naţională Poşta Română informează că, din cauza perioadei de sărbătoare, poștașii vor veni cu pensiile la domiciliu în perioada 6 – 17 ianuarie.

Compania Naţională Poşta Română informează că, în luna ianuarie 2023, distribuirea pensiilor şi a drepturilor sociale se va decala cu câteva zile, ca urmare a perioadei sărbătorilor de iarnă în care, în conformitate cu prevederile Codului Muncii, atât salariaţii Casei Naţionale de Pensii Publice, cât şi cei ai Poştei Române, beneficiază de zile libere. Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat că va vira contravaloarea drepturilor de protecţie socială, în conturile Poştei Române, cu o decalare de câteva zile. Astfel, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve şi văduve de război, IOVR) va fi următorul: la domiciliu – în perioada 6 – 17 ianuarie 2023; la ghişeele subunităţilor poştale – până pe data de 19 ianuarie 2023”, precizează reprezentanții CNPR.

Valentin Ştefan, directorul general al instituţiei, a reamintit faptul că, în celelalte luni, Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Naţională de Pensii. Anul trecut, de exemplu, a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat iniţial, distribuirea drepturilor băneşti.

Ca şi anul trecut, salariaţii Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, faţă de intervalul obişnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni. Este o situaţie specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajaţii din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie. Menţionăm că, în celelalte luni ale anului, Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Naţională de Pensii şi subliniem că, anul trecut, Poşta Română a depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt şi a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat iniţial, distribuirea drepturilor băneşti”, a explicat Valentin Ştefan.

Autor: Victoria Preda
Foto: Compania Națională Poșta Româna
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei