30 septembrie 2022
16.7 C
București

Canada își ține frontierele închise până pe 21 februarie

De citit...

Autoritățile din Canada au decis să mențină frontierele închise pentru străinii a căror prezenţă nu este considerată esenţială până pe 21 februarie. 

Canada a impus imediat după declanșarea pandemiei de COVID 19 o serie de măsuri menite să stopeze răspândirea virusului. Astfel, începând cu martie anul trecut, călătorii care sosesc în Canada, indiferent dacă sunt sau nu canadieni, sunt supuşi unei carantine obligatorii de 14 zile pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19. De asemenea, de la începutul lunii ianuarie, călătorii trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ făcut cu mai puţin de trei zile pentru a putea pătrunde pe teritoriul Canadei.

Ministrul siguranţei publice, Bill Blair, a scris pe o rețea de socializare că „prin adoptarea unora dintre cele mai stricte restricţii de călătorie din lume, am luat măsuri puternice la frontierele noastre pentru a combate COVID-19”.

Un acord bilateral cu Washingtonul stabilește că la granița dintre Canada și SUA sunt premise, până la 21 februarie, doar comerţul cu bunuri şi mărfuri şi călătoriile considerate esenţiale.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img