30 septembrie 2022
19.2 C
București

Canada își menține frontierele închise până la 31 august

De citit...

Canada își menține frontierele închise până la 31 august. Excepție fac persoanele care au cetățenie americană. De asemenea, autoritățile au anunțat lansarea aplicaţiei mobile de urmărire a contactelor cu scopul de a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19.

Graniţa cu SUA a fost închisă pentru călătoriile ne-esenţiale începând cu 21 martie, interdicţie ce urma să înceteze pe 20 august.

Măsura obligatorie a carantinei şi a izolării la intrarea în ţară este în vigoare până pe 31 august.

În plus, premierul Justin Trudeau a anunţat că începând de vineri dimineaţa este posibilă descărcarea aplicaţiei mobile de urmărire a contactelor cu scopul de a ţine sub control răspândirea pandemiei.

Şi eu am descărcat aplicaţia mai devreme în această dimineaţă şi vă încurajez să faceţi la fel începând de astăzi peste tot în ţară”, a declarat Trudeau.

Descărcarea acestei aplicaţii gratuite, dezvoltată în parteneriat cu companiile canadiene Shopify şi BlackBerry este voluntară. Această tehnologie numită „Alerta Covid” este disponibilă pe întreg teritoriul Canadei, dar în prezent este conectată doar la sistemul de sănătate din Ontario. „Celelalte provincii vor urma în curând”, a precizat premierul canadian.

Aplicaţia va avertiza utilizatorii care au fost în contact cu cineva care a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Aplicaţia nu colectează nume, adrese, geo-localizări sau informaţiile personale”, a mai spus Trudeau.

Autor: Ioana Andrei
Foto: Arhiva Ordinea Zilei

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img