23 septembrie 2023
19.2 C
București

Campionatele Europene de scrimă Under-23: Finală românească în proba individuală de sabie. GALERIE FOTO

Finala probei individuale de sabie de la Campionatele Europene de scrimă Under-23 de la Budapesta a fost una românească, meciul decisiv ducându-se între Radu Niţu și Alexandru Zmău.

După o luptă strânsă, Radu Nițu s-a impus cu 15-13, reușind să-și adjudece aurul. Colegului său de competiție i-a revenit medalia de argint.

Medaliile de bronz au revenit spaniolului Santiago Madrigal, învins în semifinale de Zmău cu 15-10, şi maghiarului Gergo Horvath, întrecut în penultimul act de Niţu cu 15-12.

Matei Cîdu, învins în sferturi de Horvath cu 15-13, s-a clasat pe locul 6. Rareş Ailinca a ocupat locul 32.

În proba feminină de floretă, Anca Săveanu a ocupat locul 10, fiind învinsă în optimi de italianca Anna Cristino, cu 15-6, iar Andreea Dincă a pierdut în optimi în faţa ucrainencei Alina Poloziuk cu 4-15, clasându-se pe locul 12.

Titlul continental a fost obţinut de ucraineanca Olga Sopit, care a dispus în finală de italianca Vittoria Ciampalini, cu 15-10. Medaliile de bronz au fost câştigate de franţuzoaica Eva Lacheray, învinsă în semifinale de Ciampalini cu 15-13, şi de Anna Cristiano, învinsă de Sopit în semifinale cu 15-12, scrie AGERPRES.

Emilia Corbu s-a clasat pe locul 19, iar Karina Vasile a încheiat pe locul 24.

Autor: Mihai Colț
Foto: Federația Română de Scrimă/ Bizzi Team
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei