25 septembrie 2022
24.5 C
București

Campionatele Europene de haltere de la Moscova: Până acum, sportivii români au obținut trei medalii de aur, patru de argint şi una de bronz

De citit...

Vești bune de la Campionatele Europene de haltere de la Moscova. În primele două zile ale competiției, sportivii români au obținut trei medalii de aur, patru de argint şi una de bronz.

Valentin Iancu-Ionadi a cucerit, duminică, două medalii de argint, la categoria 55 kg.

Sportivul român, legitimat la CS Olimpia, a  obţinut argintul la aruncat, cu 140 kg, şi la total, cu 248 kg, în timp ce la stilul smuls s-a clasat pe 5, cu 108 kg.

La rândul său, Monica Suneta Csengeri a cucerit trei medalii de aur, sâmbătă, în limitele categoriei 49 de kilograme. Sportiva din România, legitimată la CSM Bistriţa, s-a impus la stilul smuls cu 86 kg, după ce a ratat de două ori la 90 kg. La stilul aruncat, Csengeri a ieşit învingătoare cu 103 kg, iar la total a câştigat cu 189 kg.

Seria succeselor a fost deschisă de Cosmina Adriana Pană, care a adus prima medalie pentru România.

Cosmina Adriana Pană, legitimată la CSM Bacău, a luat medalia cu performanţa de 84 de kg, după ce a ratat prima încercare la această greutate.

La smuls, românca s-a clasat pe locul 5, cu 66 kg, după o tentativă eşuată la 69 kg. La total a ocupat locul 4, cu 150 kg.

România participă cu nouă sportivi, șapte la feminin şi voi la masculin, la Campionatele Europene de la Moscova, în perioada 3-11 aprilie, obiectivul stabilit de Federaţia Română de Haltere fiind câştigarea a trei medalii. Acest obiectiv a fost deja depășit, după doar două zile de concurs, țara noastră având trei medalii de aur, patru de argint şi una de bronz.

Autor: Mihai Colț
Foto: Federația Română de Haltere Facebook
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img