30 septembrie 2022
15.2 C
București

Cabinetele școlare din București sunt pregătite pentru începerea noului an școlar

De citit...

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat că rețeaua de medicină școlară din București este pregătită pentru începerea noului an școlar. De altfel, luni este lansat oficial și programul de testare gratuită a elevilor cu simptome de infecţie respiratorie.

Proiectul „Școli sănătoase în București”, un proiect cu un buget de 50 de milioane de lei, asigură posibilitatea testării gratuite, cu aparate RT-PCR, pentru un număr de 250.000 de elevi care își desfășoară activitatea în cadrul unităților de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal aflate pe teritoriul Bucureștiului.

Cabinetele medicale şcolare sunt pregătite să facă faţă oricărei provocări, iar în prima zi de şcoală demarează cel mai amplu program de testare gratuită a elevilor din Bucureşti! Am început încă de acum 2 luni dotarea cabinetelor medicale cu echipamente de protecţie pentru personalul medical, dar şi cu dezinfectanţi, materiale sanitare şi medicamente. Toate cele 441 cabinete medicale şcolare au măşti, mănuşi, halate de unică folosinţă, dar şi viziere. Acționând proactiv, ASSMB a demarat la începutul acestui an concursurile pentru ocuparea ultimelor posturi vacante de medici și asistente din rețeaua școlară , însă acestea au fost blocate după declararea stării de urgență și a celei de alertă. Pentru a asigura totuși cadre medicale si pentru aceste posturi, ASSMB a încheiat contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane, 23 de medici și 46 de asistenți medicali. În acest moment, aproape toate posturile din cabinetele de medicină generală sunt acoperite cu personal medical calificat, efort apreciabil ținând cont ca în 2017 deficitul era de 30% , iar numărul total de posturi a fost mărit cu 100. De asemenea, colegii din cabinetele stomatologice vor sprijini procedurile de triaj observațional, astfel încât , ca și la începutul anului școlar anterior, putem asigura zilnic prezența unui cadru medical în toate cabinetele medicale școlare acreditate.”, a explicat Gabriela Firea.

Referindu-se la proiectul „Școli Sănătoase în București”, primarul general al Capitalei le-a transmis părinților că se pot testa gratuit toți copiii care, din cauza alterarii stării de sănătate în timpul cursurilor, primesc recomandarea de investigații medicale suplimentare. Părinții trebuie să solicite în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului.

Toate detaliile privind acest proiect vor fi diponibile luni, pe pagina de Internet www.assmb.ro, la secțiunea „Proiecte””, a menționat edilul general.

De asemenea, Primăria Capitalei a depus eforturi susținute pentru a asigura și protejarea sănătății cadrelor medicale și a personalului auxiliar care își desfășoară activitatea în unitățile de învățământ din București.

Astfel, joi, 10 septembrie, a fost deschisă oficial aplicația online testamcovid.assmb.ro, unde aceștia pot solicita efectuarea unei testări RT-PCR, în mod GRATUIT, în vederea depistării unei eventuale infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Proiectul „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă” a fost extins de către Primăria Capitalei pentru a da posibilitatea și personalului didactic și auxiliar să beneficieze de testare, numărul de locuri disponibile în proiect fiind majorat de la 3.000, cât era inițial, la 27.000.

Autor: Sofia Filip
Foto: Gabriela Firea Facebook

 

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img