Home Finanțe Burse BVB și Depozitarul Central lansează Platforma Înrolare Investitori

BVB și Depozitarul Central lansează Platforma Înrolare Investitori

Bursa de Valori București (BVB) și Depozitarul Central continuă procesul de transformare digitală și împreună cu partenerii de la Aurachain și eVOTE lansează Platforma Înrolare Investitori.

Prin intermediul acestei platforme, după parcurgerea unui proces de identificare a persoanelor fizice, se deschid conturi de utilizator prin intermediul cărora, investitorii pot participa și vota online la Adunările Generale ale Acționarilor organizate de companiile listate la BVB.

Acest nou serviciu digital este dezvoltat de Aurachain, furnizor de servicii de tehnologie care oferă suport companiilor să digitalizeze procese operaționale într-un timp scurt.

În cadrul proiectului, eVOTE pune la dispoziție primul sistem de participare online și fizic la Adunările Generale ale Acționarilor, implementat în urmă cu mai bine de doi ani în România și utilizat deja de peste 20 dintre companiile listate la BVB.

Accesul la Platforma online Înrolare Investitori se realizează, într-o primă fază, de pe orice dispozitiv de tip desktop sau laptop conectat la Internet, folosind navigatorul web Google Chrome, prin accesarea link-ului https://www.roclear.ro/Inrolare-Investitori sau direct de pe pagina web principală a Depozitarului Central https://www.depozitarulcentral.ro.

Deschiderea contului de utilizator se face în urma unui proces de identificare facială sau pe bază de semnătură digitală, pentru deținătorii de certificate digitale calificate. Soluția tehnică aleasă va permite acționarilor companiilor listate să beneficieze mult mai ușor de servicii ale entităților pieței de capital, doar cu un cont de utilizator, printr-un singur punct de contact.

Odată ce contul de utilizator a fost creat, investitorii pot utiliza credențialele de acces pentru a participa online și vota electronic la Adunările Generale ale Acționarilor desfășurate de companiile listate la BVB care utilizează Platforma eVOTE și la care acționarii respectivi au dețineri.

Parteneriatul dintre BVB, Depozitarul Central și eVOTE va conduce la creșterea eficienței operaționale a companiilor listate prin simplificarea procedurilor administrative și a costurilor în ceea ce privește organizarea de Adunări Generale ale Acționarilor. În același timp, acționarii companiilor care vor utiliza Platforma eVOTE vor putea să își exprime voturile mult mai rapid, printr-un simplu click, și vor avea posibilitatea să participe la astfel de adunări de oriunde, atât timp cât sunt conectați la Internet.

Platforma Înrolare Investitori va putea fi utilizată ulterior și în alte scopuri, precum facilitarea unor servicii destinate investitorilor, inclusiv pentru accesarea de la distanță a unor servicii oferite de Depozitarul Central – de exemplu, obținerea extraselor de cont.

Autor: Victoria Preda
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
Exit mobile version