30 noiembrie 2023
0.2 C
București

Burse de cercetare

Academia Română şi Fundaţia Alfa pentru Sănătate şi Educaţie au lansat apelurile de înscriere pentru acordarea primelor burse de cercetare „Şerban Papacostea” şi „Nicolae Cajal” şi a Premiului „Prof. Alexandru Avram” pentru excelenţă ştiinţifică.

Termenul de depunere a dosarului pentru burse este 5 septembrie, iar pentru propunerile pentru Premiul „Prof. Alexandru Avram” – 1 octombrie.

Dedicată susţinerii cercetătorilor din institute şi universităţile româneşti ce realizează proiecte ştiinţifice de excepţie, această iniţiativă urmăreşte sporirea prestigiului public al activităţii de cercetare din România.

Cele două burse, care poartă numele a doi reputaţi membri ai Academiei Române: Bursa „Academician Şerban Papacostea”, pentru istorie, şi Bursa „Academician Nicolae Cajal”, pentru medicină, sunt oferite pentru 12 luni de cercetare și au o valoarea de 5.000 de euro fiecare.

Bursele vor fi acordate prin competiţie de dosare, în urma deciziei luate de comisiile de profil formate la iniţiativa preşedinţilor secţiilor de specialitate ale Academiei Române, grupul ţintă eligibil incluzând cetăţeni români, cu domiciliul în România sau care vor lucra în ţară în perioada acordării bursei.

Candidaţii trebuie să fie deţinători de doctorat în domeniile ştiinţe istorice şi arheologie şi ştiinţe medicale şi să activeze în instituţii de cercetare sau în universităţi din România, vârsta maximă admisă fiind de 55 de ani.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei