23 septembrie 2023
19.2 C
București

Buget de 607 milioane lei pentru ASSM. Jumătate din sumă merge spre investiții în spitalele bucureștene

Proiectul de buget pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei prevede că Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale (ASSM) va avea, în anul 2023, un buget de 607 milioane lei. Aproape jumătate din sumă, mai exact 299,7 milioane lei, este destinată investițiilor.

Pentru reconstrucţia, reamenajarea, modernizarea şi echiparea Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor sunt prevăzute 35 de milioane de lei; pentru reabilitarea blocului operator chirurgie de la Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” – 8,8 milioane lei; pentru extinderea, reabilitarea şi modernizarea Pavilionului Casa Doru din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” – 4,3 milioane lei.

Alte investiţii vizează construirea ambulatoriului pentru Spitalul „Victor Babeş” (10,5 milioane lei), conversia şi reamenajarea Centrului medico-social pentru grupuri vulnerabile din Strada Orzari nr. 53 (4,4 milioane lei), realizarea unui backup pentru asigurarea agentului termic la Spitalul Colentina (2,5 milioane lei).

Totodată, urmează să fie efectuate lucrări în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru spitalele „Theodor Burghele”, „Carol Davila”, Filantropia, „Sf. Luca”, „Nicolae Malaxa”, „Sf. Maria” şi Colţea.

Pentru proiectul privind ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” (cabinete diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, secţie externă şi laborator RMFB) sunt prevăzute în acest an 20 de milioane de lei, iar pentru Banca de ţesuturi de la Spitalul Clinic Colentina – 18 milioane lei.

Sunt alocate de asemenea 25 de milioane de lei pentru blocul operator şi ATI Secţia de Ortopedie de la Spitalul Clinic Colentina.

La spitalele Cantacuzino, Sf. Maria, Colentina, Colţea, Victor Babeş, Malaxa, Obregia, Carol Davila sunt alocate 70 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare şi extindere a instalaţiilor electrice, de ventilaţie şi tratare a aerului, pentru infrastructura de fluide medicale, precum şi pentru montarea de sisteme de detectare a incendiilor în cazul depăşirii concentraţiei maxime de oxigen.

Pentru maşini şi echipamente sunt prevăzute 45 de milioane de lei.

Autor: Sofia Filip
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei