4 iunie 2023
16.4 C
București

Bucureștiul va avea un pod pietonal care va traversa Lacul Herăstrău

Bucureștiul va avea un pod pietonal care va traversa Lacul Herăstrău, cel puțin asta susține primarul Nicișor Dan, care a anunțat că a semnat „autorizația de construire a unui pod pietonal mobil lângă podul de cale ferată din Parcul Regele Mihai I pentru traversarea lacului Herăstrău”.

Edilul Capitalei a menționat că Municipalitatea, prin Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, va construi acest pod pietonal în Parcul Regele Mihai I.

Podul va asigura deplasarea în siguranţă a vizitatorilor şi a ambarcaţiunilor de agrement care vor putea trece atât pe sub podul pietonal, cât și pe sub podul C.F. În prezent, în apropierea podului de cale ferată, există amenajată o pasarelă provizorie din elemente metalice închiriată de la Ministerul Apărării Naţionale, însă aceasta blochează deplasarea ambarcaţiunilor pe sub podul CF. În perioada următoare, ALPAB va demara procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția lucrărilor. Valoarea totală a investiției este de 2.246.644,72 lei cu TVA inclus, iar durata de realizare a investiției este de 2 luni pentru proiectare și 8 luni pentru execuție”, a detaliat Nicușor Dan.

Autor: Filip Denis
Foto: Arhiva Ordinea Zilei
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

Știrile zilei