7 octombrie 2022
17.2 C
București

Beneficiile smochinelor pentru sănătate

De citit...

Ştim despre smochine că sunt acele fructe mici, cu gust dulce, pe care adeseori le consumăm sub formă de desert. Ceea ce, poate, nu știm este că sunt și extrem de sănătoase și de benefice pentru organismul nostru. Smochinele erau fructele preferate ale reginei Egiptului, Cleopatra… iar asta spune multe.

Aceste fructe au numeroase beneficii pentru ameliorarea unor deficienţe sau probleme ale organismului nostru, luptându-se cu:

  • Tensiunea arterială crescută

Consumul de smochine reduce și normalizează tensiunea arterială datorită conținutului de potasiu care este de două ori mai mare decât cel regăsit într-o banană.

  • Oasele fragile

Calciul din smochine este benefic pentru sănătatea oaselor și întărirea acestora. Bonus: datorită potasiului din conținut, calciul se fixează cu mai mare eficienţă în sistemul osos, fără a mai fi eliminat.

  • Insomniile frecvente

Smochinele conțin triptofan, cunoscut pentru acțiunea sa benefică somnului odihnitor. Dacă alegem să consumăm câteva smochine seara, garantat vom avea un somn după care ne vom trezi mult mai odihniți.

  • Digestia îngreunată

Pentru a spori eficienţa digestiei, latexul și fibrele din smochine sunt de mare ajutor. Acțiunea acestora contribuie la îmbunătățirea digestiei și la evitarea constipației.

  • Kilogramele în plus

Chiar dacă acestea sunt dulci, consumate în cantități moderate, smochinele sunt un ajutor semnificativ în procesul de slăbire sau de menținere a greutății corporale. Ca să nu mai vorbim de faptul că astâmpără pe loc pofta de dulce.

  • Afecțiunile pielii & pielea deshidratată

Smochinele sunt utilizate și pentru ameliorarea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczemele sau psoriazisul. De asemenea, datorită conținutului bogat de antioxidanți, smochinele pot fi și componentele unor măști hidratante aplicate pe piele.

O rețetă ideală pentru hidratarea tenuluiȘi, pentru că tot suntem la capitolul sănătate, vă propunem și o o rețetă grozavă de mască pentru hidratarea tenului.Aveți nevoie de 2-3 smochine și 1-2 linguri de ulei de măsline. Se pasează smochinele și se amestecă cu uleiul, apoi se aplică pe față timp de 15 minute. Fața se clăteşte apoi cu apă călduță, imediat după simțind diferența.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com/ Ordinea Zilei

 

 

- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

ElectroPutere Parc a devenit cel mai mare hub de inovație și tehnologie din Oltenia

Forța de muncă bine calificată, infrastructura bună și amplasarea în apropierea Universității din Craiova - cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, precum...

Știrile zilei

- Publicitate -spot_img